Proje Sahibiİçişleri Bakanlığı |
Projeyi GerçekleştirenEmniyet Genel Müdürlüğü |
![]() |
Yayınlanma Tarihi01 Nisan 2019 |
Proje Websitesihttps://www.egm.gov.tr |
Kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapan özel güvenlik görevlilerinin genel kolluk kuvvetleriyle etkili iletişim ve iş birliği ile koordinasyonunu sağlamak, kamu kaynaklarını daha etkin ve verimli kullanarak aidiyet duygularını geliştirmek, suçu meydana gelmeden önlemek, meydana gelen olaylardan genel kolluğun en seri şekilde bilgisinin olmasını sağlamak, devam eden olaylara etkin ve zamanında müdahale ederek olay yerindeki delillerin sağlıklı şekilde muhafazası ve genel kolluğa teslimi amacıyla 5 Kasım 2018 tarihinde “Genel Kolluk-Özel Güvenlik İş Birliği ve Entegrasyon Projesi (KAAN)” Bakanlık Olur’u alınmış, Onaya müteakip pilot il olarak seçilen İstanbul’da 1 Nisan 2019 tarihinde uygulamaya başlanılmıştır. Proje kapsamına öncelikle kamu hastaneleri, eğitim kurumları, havalimanları, alışveriş merkezleri, park ve bahçeler ile toplu taşıma alanları gibi stratejik noktalar dahil edilmiş olup; etkin, verimli, sürdürülebilir, ölçülebilir ve denetlenebilir güvenlik hizmeti sunulması amaçlanmıştır.
Uygulamaya başlanmıştır.
KAAN Projesi günümüz itibariyle ülke genelinde özel güvenlik izni verilen 52.752 yerde; 200.207 özel güvenlik görevlisinin, 23.388 genel kolluk personelinin, 2.852 site yöneticisinin ve 1.495 birim yöneticisinin katılımıyla aktif şekilde sürdürülmektedir.
KAAN Projesi kapsamında genel kolluk personeli ile özel güvenlik görevlileri arasındaki iletişim WhatsApp Uygulaması üzerinde oluşturulan gruplar vasıtasıyla sağlanmaktadır. Projenin önemli bir fonksiyonu olan iletişimin etkin ve güvenli bir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığı koordinesinde “KAAN EGM Mobil Uygulaması” geliştirilerek 30 Eylül 2020 tarihinde kullanıma açılmıştır. Uygulama özel güvenlik görevlileri tarafından mobil marketlerden ücretsiz olarak indirilebilmektedir. Günümüzde 140.000’den fazla özel güvenlik görevlisi tarafından aktif bir şekilde kullanılmakta olan uygulamalar üzerinden 47.786 bildirim gerçekleştirilmiş; bu çerçevede 16.881 kişiye adli ve idari işlem yapıldı.